• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekomi aktsionärid ütlesid TeliaSonerale ?ei?

  Eesti Telekomi aktsia tõusis jõululaupäeval 111,87 kroonini ning käis eile päevasiseselt koguni ülevalpool 112 krooni taset. Kõik see annab julgust oletuseks, et kohaliku telekomifirma väikeaktsionärid ei pane TeliaSonera uut ülevõtmispakkumist tähelegi.
  Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera teatas möödunud neljapäeval pärast börsipäeva lõppu, et suurendas osaluse Eesti Telekomis veidi üle 50 protsendi. Sellest tingituna konsolideeritakse kohalik telekomifirma Skandinaavia telekomikontserniga ning väärtpaberituru seaduse järgi tehakse kohustuslik pakkumine kõigile Eesti Telekomi aktsiatele.
  Kuna TeliaSonera määras temale mittekuuluvate aktsiate kokkuostuhinnaks vaid 109,84 krooni, näitab Eesti Telekomi viimaste päevade tugev liikumine selgelt, et Skandinaavia telekomifirmal on mõttetu üritada omandada aktsiaid sellega hinnaga.
  Kui Eesti Telekomi aktsia on pärast juuni alguses toimunud dividendimaksmist (8 krooni aktsia kohta) püsinud kindlalt nii allpool TeliaSonera kevadist pakkumishinda (111,30 krooni) kui ka koguni uut pakkumishinda (109,84 krooni), siis viimase paari nädala jooksul on Eesti Telekomi aktsia liikunud juba kindlalt 110 krooni ümber ning tõusis möödunud reedel ka julgelt läbi 111,30 krooni.
  Selline liikumine näitab üha selgemalt, et TeliaSonera pakkumishind pole Eesti Telekomi väikeaktsionäride jaoks enam tabu ning väärtpaber võib seda ignoreerides ka märksa kõrgemaid tasemeid saavutada. Üha enam tundub, et Rootsi ja Soome riigi poolt kontrollitav TeliaSonera ei suuda oma madalate ülevõtmispakkumistega enam Eesti Telekomi aktsia hinda oma kontrolli all hoida.
  Eesti Telekomi kõrval vajab märkimist Norma aktsia, mis tõusis eile 100,92 kroonini. See tähendab turvarakiste tootja aktsia kõrgeimat taset pärast maikuu dividendimakset.
  Huvitav, kas aktsia suudab lõplikult lahti rabelda 95,44 ja 100,14 krooni vahelisest hinnakoridorist, kus ta on enam kui pool aastat sihitult kõikunud?
  Peamine raskus jäi eile aga Hansapanga õlule, mis andis peaaegu 100% eilsest 26,5 miljoni kroonisest päevakäibest ning enamiku 44 tehingust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Audiitorbüroode võitja KPMG: kõige kiirema kasvuga suurte seas
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.