EPL: Golfiväljakuga Pirita Lillepi pargi uus plaan valmimas

28. detsember 2004, 08:19

Detsembri keskel tutvustati huvilistele Rummu tee ja Kose tee vahel asuva Lillepi pargi muudetud planeeringut, kus golfiradasid on koomale tõmmatud.

Tänu planeeringu muutmisele, Varsaallika oja golfipiirkonnast välja arvamisele ja elanike mure arvestamisele oli seekordne arutelu Pirita linnaosavanema Triinu Rajasalu sõnul konstruktiivne, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kuna tegemist ei ole täismõõtmetes väljakuga, siis ei saa seal võistlusi pidada. Seetõttu ei panda väljakut ka kinni. Ja kuna aeda ümber pole, ei saa ka kellaajalisi piiranguid seada,? ütles Rajasalu.

Varem on elanikud korduvalt väljendanud muret, et golfiradade ümber ehitatakse piirdeaiad ja ala muutub suletuks. Piirdeaed siiski tuleb, ent mitte suuremat ala hõlmavate väljakute, vaid üksnes harjutusväljaku ümber. Umbes viie meetri kõrgune peen võrkaed peaks jalutajaid kaitsma golfipalliga pihtasaamise eest.

Planeeringu vastu on aga endiselt Lillepi Pargi Selts, mille juhi Ene Tombergi sõnul ei sõdi selts mitte golfiväljaku vastu, vaid pargi eest. ?Seda kohta ei saa ju pargiks nimetada, kus on piirangud ja keskel viiemeetrine tara. Kuidas saab rahulikult jalutada, kui samas mängitakse golfi,? imestas sotsiaal- ja tervishoiuameti asejuhataja Tomberg.

Pirita Selverile, mis praegu jääb tipptundidel klientidele kitsaks, ehitatakse planeeringu järgi Kalle Rõõmuse arhitektuuribüroo kavandi järgi lisahoone, mis peaks olema asukohatundliku ja rõõmsameelse arhitektuuriga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing