EPL: Sakala keskuse ümberehitus võib määramata ajaks edasi lükkuda

28. detsember 2004, 08:17

Algselt 2006. aasta algusesse planeeritud ümberehitatud Tallinna Sakala keskuse avamine võib määramata ajaks edasi lükkuda.

Linna arhitektuurinõukogu leidis üksmeelselt, et kavandatav hoone on liiga suur ega sobi ümbritsevate majadega, kirjutab Eesti Päevaleht.

Säästva arengu ja planeerimise ameti juhataja, linna peaarhitekt Igor Volkov võrdles Sakala keskuse väljapakutud lahendust triikrauaga juveelipoes. ?Ümber on väärikas keskkond: Estonia teater, Eesti Panga hoone, välisministeerium ja endine Teaduste Akadeemia hoone ? need kõik eeldavad linnaehituslikult rohkem läbimõeldud mahtu,? märkis Volkov. ?Kui ümberringi on väiksemad detailirikkad hooned, siis Sakala keskuse uus lahendus näeb välja nagu tähelaev ulmefilmis.?

Volkovi arvates soovivad arendajad hoonesse liiga suurt programmi, mis ei mahu ära. ?See tuleb ümber teha,? ütles peaarhitekt.

Arhitektuurinõukogu on Sakala keskuse projekti vaadanud ning tagasi lükanud juba kolmel korral, iga kord oli tegemist ise lahendusega eri projekteerijalt.

Üks ASi Uus Sakala omanikke Peeter Rebane kinnitas, et ümbertehtud projektis on arvesse võetud eelmisele projektile arhitektuurinõukogus antud kommentaare. ?Järelikult tuleb veel leida kohti, kust oleks võimalik kärpida,? lisas ta. Samas märkis Rebane, et iga keskuse puhul saabub mingil hetkel punkt, kust väiksemaks enam võtta ei saa, sest siis ei tasu asi arendajale lihtsalt ära.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing