Viktor Andrejev astus Res Publicasse

28. detsember 2004, 15:29

Endine Eestimaa Ühendatud Rahvapartei juht Viktor Andrejev astus Res Publica liikmeks.

Viktor Andrejevi sõnul on Res Publica ligi kahe aasta jooksul valitsust juhtides tõestanud, et saab aru vajadusest ühtse tervikuna toimiva ühiskonna järele ning on vaba kompleksidest Eesti venekeelse elanikkonna ees.

'On väga oluline, et kõik Eesti elanikud saaksid aru, et meie riigikeel on eesti keel. Selleks aga, et eesti keelt igal pool Eestis kuulda võiks, on vaja reaalseid samme. Juhan Partsi valitsus on neid alustanud. Väga hea näide on keele- ja kodakondsuseksamite kulude 100% kompenseerimine, mis on Res Publica eestvedamisel ellu viidud,' ütles Andrejev.

Andrejevi sõnul on Res Publica riiki juhtinud lähtuvalt arusaamast, et nii
eesti- kui venekeelse elanikkonna huvid peavad olema kaitstud. 'Sel aastal on riik saanud 6000 uut kodanikku. Võrreldes näiteks 1990ndate aastate keskpaigaga on tänase valitsuse hoiakud palju muutunud ning vabad vanadest kompleksidest Eesti venelaste ees. Selleks, et Eestit edukalt edasi viia, peame ehitama ühtset kodanikkonda,' ütles Andrejev.

Samuti tõstis Andrejev esile valitsuse võitlust korruptsiooni vastu. 'Mul on valus vaadata, et minu kodulinn Kohtla-Järve on Eesti linnadest kõige mahajäänum ja inimesed käivad siit kaarega mööda. Korruptsioonile keskendunud eriprokurör on Ida-Virumaal kohtusse viinud juba mitu asja, mis seni aastaid Kohtla-Järve õiguskaitseorganite riiulitel tolmu kogusid,' ütles Andrejev.

Viktor Andrejev on Kohtla-Järve volikogu liige ning kuulus aastatel
1995-2003 Riigikokku. 1948. aastal Valgas sündinud Andrejevil on filosoofiadoktori kraad. Andrejev lahkus Eestimaa Ühendatud Rahvaparteist novembris, heites sellele ette suutmatust ajaga kaasas käia ning märkides, et rahvustunnuse all loodud erakondade aeg on Eestis läbi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing