4. jaanuar 2005 kell 11:32

Ford annab kahjumlikule Jaguarile lisaraha

USA suuruselt teine automüüja Ford Motor kavatseb kahjumlikule Jaguarile anda lisainvesteeringuid, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

Fordi tütarettevõte Jaguar Cars sai 2003. aastal pärast varade mahakandmist 601 miljonit naelsterlingut (13 miljardit krooni) kahjumit. Ford andis samal aastal Jaguarile 230 miljoni naela (5 miljardi krooni) suuruse rahasüsti. Jaguari tegevust rekapitaliseeriti 2003. aastal ning see jätkub ka tulevikus, lausus agentuurile Jaguari pressiesindaja Don Hume, ehkki sellest, kuidas Ford sinna raha paigutab, ta ei rääkinud.

Ford soovib, et aastal 2006 saada kolmandiku kasumist luksusmudelitest. Fordi Euroopa luksusmudelite üksus, kuhu kuulub lisaks Jaguarile Volvo, Land Rover ning Aston Martin sai möödunud aasta kolmandas kvartalis 171 miljonit dollarit (2 miljardit krooni) maksueelset kahjumit.

Hetkel kuum