6. jaanuar 2005 kell 9:53

Nokia uurimiskeskuse juhiks sai järjekordne üllatusnimi

Nokia nimetas eile oma uurimiskeskuse Research Center juhiks vaid pool aastat firmas töötanud ameeriklase Bob Iannucci (49).

Novembrini juhtis uurimiskeskust Tero Ojanperä, kes läks pärast Matti Alahulta lahkumist Konesse Nokia strateegia direktoriks, kirjutab Helsingin Sanomat.

Iannucci senine karjäär on muljetavaldav. Aastatel 1995-2001 juhtis ta arvutitootja Compaq uurimistegevust. Lisaks on ta töötanud firmades IBM ja CoSine Communications. Nokias töötas ta seni Research Centeri Computing Architectures laboratooriumi juhina.

Nokia Research Center tegeleb Nokia strateegilise ja pikaajalise uurimistööga. Üksuses töötab 1200 inimest, kellest 15% on doktorikraadiga. Keskus tegutseb kuues riigis ? Soomes, USAs, Saksamaal, Ungaris, Hiinas ja Jaapanis.

Hetkel kuum