Inno Tähismaa • 7 jaanuar 2005

Saksa ajakirjanik sai preemia ELi skandaalide paljastamise eest

Saksa ajakirjanik sai preemia ELi skandaalide paljastamise eest, vahendab Postimees Online Euobserveri uudist.

Saksa ajakirja Stern endine Brüsseli korrespondent Hans-Martin Tillack sai ELi institutsioonides esilekerkinud korruptsiooniskandaalide ja ebademokraatlike ilmingute kajastamise eest Leipzigi meediavabaduse auhinna. Auhinnaga kaasneb preemiaraha ? 30 000 eurot.

Belgia politsei vahistas Tillacki mullu märtsis, kui mees kogus andmeid ELi statistikaametis levivast korruptsioonist rääkiva loo tarbeks. Politsei süüdistas Tillackit Eurostati ametnikele altkäemaksu andmises, tema kabinet otsiti läbi ja eeluurimise ajal ei lubatud tal kellegagi ühendust võtta. Kohtuasi Tillacki ja ELi võimud vahel kestab tänini.

Koos Tillackiga said preemia veel saksakeelse Financial Timesi reporter Afganistanis Britta Petersen, tunnustatud USA ajakirjanik Seymour M. Hersh ja T?et?eenia ekspert Venemaal Anna Politkovskaja, kes mürgitati, et takistada tal võime kritiseerivaid artikleid avaldamast.

Tänavu andis Leipzigi meediafond ajakirjanduspreemiat välja viiendat korda. Sellega tunnustatakse ajakirjanikke ja väljaandeid, kes on võtavad oma töös suuri riske, näitavad üles isiklikku pühendumist, julgust ja seisavad demokraatia ning vaba ajakirjanduse eest.

Hetkel kuum