Andres Kärssin • 11. jaanuar 2005 kell 13:18

Peaminister Juhan Parts sai Maailma Majandusfoorumilt tulevikujuhi tiitli

Maailma Majandusfoorum (World Economic Forum) nimetas teiste pärjatute hulgas ka peaminister Juhan Partsi üheks maailma tulevikujuhiks (Young Global Leader).

Valitsuse pressibüroo teatel omistatakse tulevikujuhi tiitel oma tegevusvaldkonnas mõjukale ja vastutavale positsioonile jõudnud alla 40 aasta vanusele inimesele üle kogu maailma, kelle senine tegevus on näidanud neid kui võimekaid ja ühiskonna huvides tegutsevaid juhte.

Tiitli saanud osalevad Tulevikujuhtide Foorumi (The Forum of Young Global Leaders) töös ja osalevad järgneva viie aasta jooksul foorumi algatustes. Tulevikujuhtide Foorumi asutas Maailma Majandusfoorumi asutaja ja juht, professor Klaus Schwab 2004. aastal eesmärgiga edendada koostöös Maailma Majandusfoorumiga globaalset arengut ja heaolu. Foorumisse kaasatakse aastatel 2005-2009 1111 noort liidrit üle maailma.

Tänavu omistati tiitel 237 eri tegevusvaldkonnis (äri, poliitika, ühiskondlikud ühendused, haridus, meedia, kunst ja teadus) rahvusvaheliselt tasandil silma paistnud inimestele. Euroopast sai tiitli 72 inimest, nominendid valiti välja 8000 kandidaadi seast.

Tulevikuliidrid valis välja komitee, kuhu kuulusid ForbesŽ korporatsiooni president Steve Forbes, Bonnieri kontserni nõukogu esimees Carl-Johan Bonnier, Reutersi tegevdirektor Tom Glocer, Financial TimesŽi väljaandva Pearson Grupi tegevjuht Marjorie Scardino, New York Timesi vastutav väljaandja Arthur Sulzberger jpt.

Eestlastest on Maailma Majandusfoorumilt varem pälvinud 1999. aastal tulevikujuhi tiitli tollane Eesti Panga asepresident, praegune Hansapanga investeeringute juhtimise valdkonna juht Helo Meigas, 2001. aastal Hansapanga Grupi peadirektor Indrek Neivelt ja 2003. aastal välisminister Kristiina Ojuland.

Maailma Majandusfoorum on ülemaailmsete probleemide lahendamisele pühendunud sõltumatu kasumit mittetaotlev äri-, poliitiliste ja vaimsete liidrite ühendus. Foorumi tegevuse eemärk on edendada avalikke huve silmas pidades ülemaailmset majanduskasvu ja sotsiaalset arengut

Hetkel kuum