• OMX Baltic1,33%273,94
  • OMX Riga−0,11%871,18
  • OMX Tallinn2,32%1 749,54
  • OMX Vilnius0,09%1 058,76
  • S&P 5000,00%6 051,09
  • DOW 30−0,2%43 828,06
  • Nasdaq 0,12%19 926,72
  • FTSE 100−0,14%8 300,33
  • Nikkei 225−0,95%39 470,44
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%108,5
  • OMX Baltic1,33%273,94
  • OMX Riga−0,11%871,18
  • OMX Tallinn2,32%1 749,54
  • OMX Vilnius0,09%1 058,76
  • S&P 5000,00%6 051,09
  • DOW 30−0,2%43 828,06
  • Nasdaq 0,12%19 926,72
  • FTSE 100−0,14%8 300,33
  • Nikkei 225−0,95%39 470,44
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%108,5
  • 14.01.05, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Suudlevad Tudengid Tartus

Jõudsin sinna liiga vara, tavaliselt ei usalda ma ainult nädala jagu lahti olnud söögikohta. Seekord ei suutnud ma ahvatlusele vastu panna. Parima asukoha, oivalise nime ja suurepärase sisekujundusega lokaalil on võimalus saada linna parimaks söögikohaks. Aga enne on vaja üht-teist ära teha.
Tartu Ülikoolil on tugev filosoofiateaduskond ja sealsed eesti keele õppetooli tudengid on väikese tasu eest kindlasti valmis lokaali menüü arusaadavasse keelde panema. Kokku-lahkukirjutamine, suur ja väike algustäht, võõrsõnade ortograafia ? see on juba esimesel kursusel täitsa selge. Võib kuidagi veel aru saada, mis rooga ?Tomati Mozzarella salat basiilika vinegreega? võiks tähendada, aga ?Ameerika stiilis burger valmistatud veiseliha pihvist serveeritud Relish?i ja Coleslaw?iga? jääb mõistatuseks. Mõned näited veel: ?Creolipärased kanatiivad?, salsa asemel ?salasa?, ?köögivilja terrin?. ?Vasika Frikasée a L´Ancienne?i? kohta oskas ettekandja ütelda, et ?sellised lihatükid kastme sees?.
Menüü koostajad pole mitte ainult sööjate võimeid üle hinnanud, ka tegevkokad ei suuda loojate mõttelennuga kaasa minna: ?Anna kartulid? olid söömiskõlbmatuks kuivanud, forellipraad mitte kõige värskemast kalast tehtud, crcme brulée oli pealmise kihi karamellistamise käigus üleni tuliseks muutunud. Nii et tahtes olla peen lokaal, on jõutud peenutsemisse, mida on raske mõista ja mis ei maitse.
Kuna koht on uus, valmistusime pikemaks ooteajaks, tellisime sissejuhatuseks Beef Jerky nimelist kuivatatud loomaliha (teate küll ? ava pakk ja puista taldrikule). Seda ootasime tublisti üle veerand tunni. Laual olevat küünalt ei süüdatud, sidruniviilud serveeriti teepakikesel. Alguse asi, arusaadav. Sellega võib, erinevalt söömiskõlbmatutest kartulitest ja vanaks läinud kalast, leppida. Aga isegi siis, kui menüü ei muutu arusaadavaks ja söögid ei lähe paremaks, soovitaksin tassi kohvi või klaasi veini pärast Suudlevatest Tudengitest läbi astuda. Ilus koht on.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.12.24, 12:02
SEB: väikefirma vajab innovatsiooni, et murda välja mugavustsoonist
Miks väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted peaksid panustama rohkem innovatsiooni ja kuidas pank saab siin olla neile abiks, räägitakse värskes Äripäeva raadio saates.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele