Tõnis Arnover • 17. jaanuar 2005
Jaga lugu:

EK tööstusvolinik Günter Verheugen elustab autotööstust

Euroopa Komisjoni sakslasest tööstusvolinik Günter Verheugen on asunud avalikult kaitsma suurtes raskustes Euroopa autotööstuse huve.

Komisjon lõi Verheugeni algatusel kõrgetasemelise töörühma, mis otsib uusi vahendeid autotööstuse konkurentsivõime parandamiseks. Verheugeni sõnul väheneb Euroopa autotööstuse konkurentivõime kogu aeg ja kui seda arengusuunda ei muudeta, siis 50 aasta pärast autotööstust lihtsalt enam ei ole.

Lisaks struktuurilistele konkurentsiprobleemidele vaevab Euroopa autotööstust tugev dollar, mis raskendab eksporti USAsse.

Töörühma kuuluvad muu hulgas Volkswageni, Renault?, Volvo, Fordi, ja Fiati tippjuhid, Saksa majandusminister Wolfgang Clement, Prantsuse tööstusminister Patrick Devedjan, Itaalia transpordiminister Pietro Lunardi, Briti keskkonnaminister Margaret Beckett ja T?ehhi asepeaminister Martin Jahn, kirjutab Taloussanomat.

Jaga lugu:
Hetkel kuum