17 jaanuar 2005

Oracle kavatseb koondada pea poole ülevõetava PeopleSofti töötajaskonnast

Oracle teatas nädalalõpul, et pärast PeopleSofti ostmist koondab 5000 töötajat, mis on ajalehe Financial Times sõnul suurim koondamine tarkvaratööstuse ajaloos.

Ehkki nimetatud number on veidi rohkem kui 40 protsenti PeopleSofti 11 500 töötajast, on see vähem, kui Oracle juht Larry Ellison esialgu ähvardas. Kui Oracle tegi poolteist aastat tagasi äritarkvarafirmale PeopleSoft vaenuliku ülevõtmispakkumise, lubas Ellison sulgeda praktiliselt kogu ülevõetava ettevõtte tegevuse ning personali lahti lasta. Aga risk kaotada PeopleSofti kliendid sundis Oracle?t hoogu maha võtma ning uue plaani kohaselt jätkatakse järgmiste generatsioonide toodangu välja töötamist ning enamus praegusi operatsioone jäetakse rahule.

Vaatamata kavandatavatele kärbetele loodab Oracle säilitada PeopleSofti tooteid ja kliendibaasi. Kompanii sõnul toimub koondamine ka Oracles endas, aga missuguses ulatuses, pole veel teada. Ajalehe poolt küsitletud analüütikute sõnul võib koondatavate koguarv ulatuda 6000ni.

Hetkel kuum