24. jaanuar 2005 kell 9:44

SEB pürib Soomes nähtavamale kohale

Rootsi suurpanga SEB Soome juhi Jan Stjernströmi ülesandeks saab tõsta panga tuntust Soomes, kus pank on peagi tegutsenud juba kümme aastat.

?Oleme olnud liiga anonüümsed, kuid see muutub,? ütles Kauppalehtile tulevast aastast SEB kontserni juhiks saav Annika Falkengren.

SEB palgal on Soomes ca 300 töötajat. Merchant Banking teenindab ettevõtteid ja institutsioone, Gyllenberg tegeleb varahaldusega ning Enskilda Securities on investeerimispank. Jaepangandusega SEB Soomes ei tegele. Suurfirmadele laenu andjana oli Merchant Banking mullu Soome turul teisel kohal, Gyllenbergi hallatavate varade maht oli mullu 6,5 miljardit eurot.

?Soome käivet ja kasumit me ei avalda,? ütles Falkengren. ?Viimase kolme aastaga on aga kasv Soomes olnud märkimisväärne ning 2004. aasta on parem kui 2003. Soome on meie üks olulisemaid koduturge, investeerime sinna ka edaspidi,? ütles Falkengren.

Samuti tahab SEB, mil on tütarpangad kõigis Balti riikides ning mis on laienenud Ukrainasse ja minemas Venemaale, edaspidi enam teenindada Balti riikides ja Venemaal tegutsevaid Soome firmasid, kirjutab leht.

Hetkel kuum