Ülo Toomsalu • 8 veebruar 2005

PM: Parteides pettunute hulk kasvas ligi pooleni elanikest

Poliitikas pettunute osakaal saavutas rekordi ? kui pühapäeval toimuksid Riigikogu valimised, ei oskaks ühelegi parteile oma häält anda 44%rahvast.

Just see poliitikute jaoks mõtlemapanev näitaja tuli päevavalgele uuringufirma TNS Emor jaanuarikuus läbi viidud gallupist, mille raames küsitleti 742 valimisealist Eesti kodanikku, kirjutab Postimees.

Möödunud aasta novembris 36 protsendile kerkinud pettunute hulk kukkus detsembris küll 29 peale tagasi, kuid nagu värske uuring näitas, oli see vaid ajutine muutus.

«See näitab selgelt inimeste võõrandumist poliitikast. Elanikkonnas valitseb ikka suhteliselt suur segadus,» ütles TNS Emori suunajuht Aivar Voog selgituseks, miks pettunute hulk rekordipügalani on tõusnud. Et üha enam inimesi ei oska ühte kindlat erakonda eelistada, näitab Voogi sõnul seda, et parteid on oma tegude ja lubaduste poolest rahva jaoks ühenäolisteks muutumas.

Hetkel kuum