Ülo Toomsalu • 8. veebruar 2005 kell 6:32

Virumaa Teataja: Ligi pool Eestimaa metsast varastatakse Lääne-Virus

Lääne-Virumaa on Eesti vaieldamatu liider metsa ebaseadusliku raiumise poolest: läinud aastal üle 40% kogu ebaseadusliku raie mahust ehk 38 085 tihumeetrit.

Kokku registreeris keskkonnainspektsioon Lääne-Virumaal 169 metsarikkumist, millega tekitatud keskkonnakahju oli kokku 22,85 miljonit krooni. 56 juhul oli metsa ebaseaduslikuks mahavõtjaks varas, 34 juhul õigusjärgne omanik. Omanike tekitatud keskkonnakahju 12,9 miljonit krooni ületas aga varaste tekitatud kahju, mis oli 9,8 miljonit, kirjutab Virumaa Teataja.

Metsa vastu sooritatud kuriteo eest sai eelmisel aastal kriminaalkorras karistada 20 inimest. 12 neist olid vargad ja 8 metsa omanikud. Väärteo eest trahviti 52 füüsilist ja 14 juriidilist isikut, trahvisumma oli kokku 126 000 krooni.

Põhjustena, miks just Lääne-Virumaal nii palju metsa varastatakse, on keskkonnainspektsioon nimetanud seda, et siin kasvab hea kvaliteediga mets ja seda on võimalik kiiresti realiseerida.

Hetkel kuum