Krista Taim • 10. veebruar 2005 kell 10:49

Piletikonrolörid tabasid mullu ligi 36 000 "jänest"

Möödunud aastal tabasid kontrolörid Tallinna ühissõidukites 35 999 piletita sõitjat, kellele määrati rahatrahve kokku ligi 13,4 miljoni krooni eest.

Hinnanguliselt jääb sõiduvarguste tõttu igal aastal saamata vähemalt 30 miljonit krooni piletitulu.

Umbes kümnendik tabatud piletita sõitjatest jääb aastas kontrolöridele vahele rohkem kui ühe korra. Möödunud aastal püstitas omapärase rekordi 1974. aastal sündinud Sergei, kellele koostati piletita sõidu eest väärteoprotokoll koguni 18 korral, nö. teise tulemuse saavutas 1976. aastal sündinud Allan, kellele koostati 14 väärteoprotokolli.

Seitsmel ja enamal korral on sõiduvarguselt tabatud peale eelnimetatute veel 20 inimest, neist enamik vanuses 20-30 aastat. Naisi on selles 'tippnimekirjas' ainult kaks.

Jaanuaris tabati sõiduvarguselt 2523 inimest, kes peavad selle eest rahakotti kergendama rohkem kui miljoni krooni suuruses summas. Märgatavalt pikendab 'jäneste' nimekirja ka käimasolev piletikontrolli laiendatud kampaania.

Sõiduvargust suudab ohjeldada ainult tihe kontroll, seetõttu suurendataksegi tänavu piletikontrolöride arvu. Märtsist alates on ausatele sõitjatele toeks ja 'jänestele' hirmuks ametis juba 55 piletikontrolöri ehk ligi poole rohkem kui seni, teatas Tallinna pressiteenistus.

Hetkel kuum