Tõnis Arnover • 14. veebruar 2005 kell 8:11

Microsoft sõlmib Flextronicsiga mobiiltelefonide leppe

Microsoft teeb täna teatavaks Flextronicsiga sõlmitava koostööleppe, mille eesmärk on alandada ühiselt arendatava mobiiltelefoni Peaboby hinda.

Seda mobiiltelefoni hakkab Flextronics valmistama operaatorfirmadele, kes saavad kasutada seda oma kaubamärgi all. Iga Flextronicsi müüdava telefoni pealt saab Microsoft litsentsitasu.

?Meil on vaja alandada oma mobiiltelefonide hindu ja Flextronics saab tänu oma suurele komponendivalikule telefone odavamalt valmistada,? ütles Microsofti mobiiltelefonidivisjoni asepresident Pieter Knook Financial Timesile.

Odavamad hinnad võimaldavad Microsoftil asuda otseselt konkureerima mobiiltelefonituru liidri Nokiaga, kes domineerib just odavamate telefonide turul, ning Symbianiga, mis loob konkureerivat mobiiltelefonide tarkvara keskmises hinnaklassis.

Hetkel kuum