Martin Järv • 17. veebruar 2005 kell 13:06

Peaminister kohtub täna Rein Langiga arutamaks tema sobivust välisministri kohale

Peaminister Juhan Parts kohtub täna välisministri kandidaadi Rein Langiga, kuid annab oma otsusest Langi suhtes teada homme.

Parts ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et ta soovib, et Eesti riik saaks kiiresti välisministri, kuid tõsine jutuajamine ministri kandidaadi Rein Langiga on vajalik.

Peaminister kohtub Rein Langiga täna kell 17. Peaministri sõnul on kohtumine tema jaoks väga oluline, et otsustada Rein Langi esitamine välisministriks. Tema sõnul on üks teemade ring vestluses Rein Langiga tema väljaütlemised. ?Ma tahan loota, et need on olnud sellised arvestades tema ajakirjanduslikku kogemust,? ütles ta.

Teine küsimus on välispoliitilised prioriteedid. Tema sõnul on Rein Lang viidanud erimeelsustele Res Publica programmiliste seisukohtadega. 'Nii on vaja jõuda arusaamisele, kas meil on prioriteetidest ühesugused nägemused,' ütles Parts.

Peaministri sõnul pole aga mingit kahtlust selles, et Rein Lang on teinud head tööd Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehena. 'Sellest ametist on ta saanud suure kogemuse, mis kindlasti tuleb kasuks,' sõnas Parts.

Kui vestlus Langiga sujub nii nagu Parts soovib, siis ei viivita peaminister Langi kandidatuuri esitamisega presidendile. Peaministri pressibüroo juhi Kristi Liiva sõnul ei teata Parts oma otsusest täna, vaid teeb seda homme hommikul.

Hetkel kuum