Ülo Toomsalu • 17 veebruar 2005

PM: Rahvaliidu juhid ründavad minister Veskimägit

Rahvaliit ründas teravalt rahandusminister Taavi Veskimägit, süüdistades teda eelarvet puudutava info enneaegses avalikkuse ette paiskamises.

Rahvaliidu fraktsioonis tekitab hämmingut ja nördimust see, et Veskimägi esines eilses Postimehes järgmise aasta riigieelarve kohta infoga, mida koalitsioonipartneritele pole veel edastatud, rääkimata selle kooskõlastamisest valitsuses, seisab kirjas, mille Rahvaliidu fraktsiooni esimees Jaanus Männik saatis eile Res Publica ja Reformierakonna juhtidele.

«Veskimägi edastatud eelarveinformatsioon on vastuoluline ja vigane,» seisab kirjas.

Männik ütles Postimehele, et tegu oli rahandusministri soologa ning et Veskimägil on suhtlusprobleemid. «Tal on soov esitada oma isiklikku arvamust valitsuse või veel enam, koalitsiooni seisukohana,» lausus ta.

Männik lisas, et ka valitsuse istungitel kipub rahandusminister tihti kõvemini rääkima kui peaminister ning talle tundub, et kui valitsust peaks juhtima peaminister, siis mõnikord juhib peaministrit rahandusminister. «Veskimägi on tüüpiline noor ja jõuline autokraat, kellel on demokraatiast väga omapärane arusaam,» lausus Männik.

Veskimägi lükkas Männiku süüdistused tagasi. «Rahvaliit on erakond, kellele meeldib kulutada,» ütles ta. «Mina olen kulutamise vastu, riigi rahalised soovid ja võimalused peavad olema tasakaalus.»

Hetkel kuum