Peeter Raidla • 21. veebruar 2005 kell 9:10

Toll avastas Luhamaal ligi 20 000 võltsimiskahtlusega toodet

Toll avastas Luhamaa piiritollipunkti kaudu Eesti-Vene piiri ületada üritanud Leedu transiitveokitest enam kui 20 000 ühikut võltsimiskahtlusega kaupa.

Kagu tolliinspektuuri ametnikud suunasid eelneva riskianalüüsi põhjal 5. veebruaril kontrolli kaks TIR-vedusid teostanud veokit. Dubaist teekonda alustanud ja Baltimaade kaudu Venemaale jõudma pidanud 43 tonni kauba ülelugemine lõpetati möödunud nädalal ning ülevaatuse tulemusel peeti kinni 21522 ühikut intellektuaalse omandi rikkumise kahtlusega kaupa.

Kinnipeetud teksapüksid, tualett- ja parfüümveed ning mobiiltelefonide tarvikud kandsid loata kasutamise kahtlusega kaubamärke Hugo Boss, One Man Show, Nina Ricci, Kenzo, Gucci, Fendi, Nokia, Philips, Motorola, Sony Ericsson, Siemens ja Panasonic.

Toll alustas juhtumi uurimise väärteomenetlust ja võttis ühendust kaubamärkide omanike esindajatega.

Sarnane avastus leidis Luhamaa piiritollipunktis aset ka aastavahetusel, mil kolme transiitveoki läbivaatusel avastati 11768 ühikud võltskaupa. Kauba vedajafirma oli mõlema avastuse puhul sama Leedu ettevõte.

Hetkel kuum