Ülo Toomsalu • 23. veebruar 2005 kell 5:21

EPL: Tallinki Fantaasia vajus tormis peaaegu külili

Prantsusmaa ja Al?eeria vahet sõitev Fantaasia kaldus Vahemerel möllanud tugeva tormi ajal manöövrit sooritades hetkeks umbes 40kraadisesse kreeni.

Seejärel vajus laev tagasi normaalasendisse ja jätkas reisi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Laeva Al?eeria riigifirmale rentiv Tallink kinnitab Fantaasia sattumist tugeva tormi kätte. ?Eks sealsed tormid on midagi muud kui Läänemere omad. Nende kahe mere laineid võrrelda ei saa,? ütles Tallinki pressiesindaja Janek Stahlmeister. ?Hiljuti oli ju uudistes näha, kuidas üks suur kruiisilaev jäi samas kandis tormis pikaks ajaks lainete meelevalda.?

Samas ei ole Tallinki peakontoril infot reisijaid hetkeks ehmatanud ohtlikust kreenist. ?Seda infot meieni jõudnud pole,? ütles Stahlmeister. ?Ju siis polnud olukord nii ohtlik, et sellest meile teatama pidanuks.?

Tallinki väitel on Fantaasia küll nende reislaev, millel peal paarikümneliikmeline eestlastest koosnev tehniline meeskond, kuid laevaliiniga seonduv on puhtalt Al?eeria rentnike kompetentsis.

Veeteede ameti mereohutuse osakonna laevade järelevalve talituse juhataja Martin Kaarjärv nimetas 40kraadist kreeni korralikuks, kuid mitte väga ohtlikuks. ?Korralik sõidukorras reisilaev peab sellisele kreenile julgelt vastu pidama,? ütles Kaarjärv. ?Muidu ei tohiks see laev isegi merele minna.?

Hetkel kuum