Ülo Toomsalu • 28. veebruar 2005 kell 5:21

EPL: Falck võib maist alates jääda ilma Tallinna parkimiskontrolli õigusest

Tallinn soovib alates maikuust parkimise kontrollimise enda kätte haarata.

Kahe kuu pärast lõpeb Falcki Tallinna parkimiskontrolli leping, ning ehkki raamleping kehtib 2006. aastani, otsustab linn juba lähipäevil, mis saab edasi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Falcki avalike suhete direktori Andres Lemberi sõnul on Falckil raamlepingu kohaselt kohustus teha Tallinnas parkimiskontrolli 2006. aasta märtsini. ?Sügavalt kahtlen, kas linn peab vajalikuks seda varem katkestada,? ütles Lember.

Peale raamleppe on sõlmitud täiendav kokkulepe, millega ostetakse parkimise kontrollteenust vaid 30. aprillini. Lisaleppe kohaselt organiseerib Falck parkimistasu maksmise kontrolli, kohustudes seda tegema efektiivselt ja rakendama vähemalt 9 täistööajaga töötajat.

Linnavalitsuse otsuse seletuskirja kohaselt sõlmiti täiendlepe raamleppest lühemaks ajaks sellepärast, et erafirmalt edaspidi parkimise kontrollteenuse ostmine vajab kaalumist.

Abilinnapea Kaupo Reede sõnul esitatakse linnavalitsusele homme linnale kahjulikuks tembeldatud Falcki lepingute analüüs. ?Valmivad nii õiguslikud hinnangud kui ka finants-majanduslikud analüüsid,? ütles Reede.

Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliidu koalitsioonilepe näeb ette võtta parkimiskorraldus linna kontrolli alla, kasutades selleks tõenäoliselt kas munitsipaalpolitseid või linna liiklusteenistust. Lõplik otsus tehakse siiski analüüsi põhjal. ?Analüüsist lähtuvalt otsustame, kas linn hakkab ise parkimist kontrollima või korraldame konkursi,? ütles abilinnapea Kaupo Reede.

Hetkel kuum