ÄL: Eestlased murravad Läti hotelliturule

Lähiaastail on oodata Läti puhkekuurorti Jurmalasse uut Eesti ärimeeste rajatavat spa-hotelli.

Tegemist on eestlaste kapitalil ja eestvedamisel rajatava tervisekeskuse-hotelliga. Kinnisvaraärimeeste Mart Habakuke, Sulo Niguli ja Arle Mölderi juhitava Metro Capital Managementi umbes 140 miljoni krooni piiresse jääva investeeringu tulemusena peaks lähiaastail Jurmala Livu akvaparksi naabrusesse kerkima 150 toaga spa- ja konverentsihotell, kirjutab Ärileht.

Ajalehe Bizness Baltija teatel on käimas 2,4-hektarilisele alale koostatud hotelli detailplaneeringu avalik arutelu ja parimal juhul peaks hoone valmima mõne aasta pärast ? jah-sõna eestlaste projektile veel antud ei ole. Üldiselt jääb Mart Habakuk suurejoonelisest spa-hotelli rajamisest rääkides pigem äraootavale seisukohale: ?Suur osa meie plaanist võib protsessi käigus muutuda. Kui me detailplaneeringu paika saame, on võimalik ka teistest teguritest rääkida.?

Kava järgi peaks uus rajatis tööd andma ligikaudu 125 inimesele. Spa-hotelli projekti esitamisele eelnes ligi kaheaastane eeltöö: uuriti ja kaardistati võimalikke asukohti, majandusharu tulevikku, võistlejaid ning turismiga seotud suhtarve.

?Planeeritud asukoht on sobiv ja asub lennujaama läheduses,? selgitab Habakuk tagamaid.

Hetkel kuum