PM: Tallinna kalleim müügis olev eramu maksab 24 miljonit krooni

Tallinna kalleim müügis olev elumaja on praegu Tõnismäel asuv Laidoneri villa, mille eest omanik küsib 24 miljonit krooni.

Eesti suurimas kinnisvaraportaalis City24 müügis oleva Laidoneri villa eest on sama hinda küsitud juba üle poole aasta, kuid selline müügiperiood on nii kallite hoonete puhul tavaline, kirjutab Postimees.

Kahekorruselise kunagi nii hotelli kui ka Ameerika Ühendriikide suursaadiku residentsina kasutuses olnud maja juures on 3500 ruutmeetrit maad ning uuel omanikul on võimalik ehitada krundile ka kolmekorruseline büroohoone.

Müügikuulutuse kinnitusel sobib hoone ideaalselt mõne firma asukohaks, sest ülemisel korrusel on eluruumid ning alumise saab kohandada kontoriks.

10 miljoni krooni piiri ületava müügihinnaga on pakkumises veel viis hoonet. Neist kalleim on 16 miljoni krooniga müügis olev kolmekorruseline maja Nõmmel. Kuulutuses reklaamitakse seda kui naturaalsetest ja kallitest materjalidest ehitatud hoonet, millega tuleb kaasa sanitaartehnika. Hoone aed on barokkstiilis purskkaevudega.

12,9 miljoni krooni eest saab aga maja nii Kristiine linnaossa kui Kadriorgu.

Arco Vara turundusjuhi Kadri Lindpere sõnul on ülikallite majade müügikuulutusi viimastel aegadel tõepoolest vähemaks jäänud, sest ülikõrge hinnaga ostmise asemel eelistavad inimesed järjest enam endale ise sobiva kodu ehitada.

«Ilmselt on pakkumiste arv vähenenud, sest sellised majad on eelistatud näiteks üürile anda või on hinnataset nõudlusele vastavaks kohandatud,» rääkis Lindpere.

Hetkel kuum