14. märts 2005 kell 12:49

Ericsson, Alcatel, BASF ja Porsche veavad Euroopa aktsiaturge alla

Euroopa aktsiaturgudel valitses täna langusmeeleolu, languse eesotsas on Ericsson, Alcatel, BASF ja Porsche.

?Me ootame kasumite kasvu aeglustumist,? lausus uudisteagentuurile Bloomberg varahaldusfirma ABN Amro Asset Managemet peastrateeg Han de Jong ning ?tehnoloogiasektori aktsiad näivad kallivõitu?.

Ericssoni aktsia hind on langenud ühe protsendi võrra 20,4 Rootsi kroonini, sest maailma suurim mobiilivõrguseadmete tootja on finantsleht Barronsi teatel vähendamas ettevõtte kasumlikkust hakates rohkem kulutama arendustööle. Alcateli aktsia hind on langenud 0,9 protsendi võrra 9,82 euroni.

Maailma suurima keemiatoodete tootja BASFi aktsia hind langes 0,8 protsenti 55,65 euroni pärast seda, kui investeerimispank Lehman langetas aktsia soovitust. Reitingu alandamise sai ka sportautode tootja Porsche, mille aktsia hind langes 1,4 protsenti 553,0 euroni.

Hetkel kuum