14 märts 2005

Keskerakond arutab Res Publica pakkumist täna õhtul

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kas Te saate nüüd Tallinnas võimule? Alustame ikka sellest, et meil on täna koosolek, kus me arutame läbi, kuidas suhtuda Res Publica ettepanekusse. Res Publica on tõesti saatnud meile täna kirja, kus nad teevad ettepaneku jätkata läbirääkimisi. Me tuleme täna õhtul kokku, et seda arutada ja võtta oma seisukoht selles suhtes. Me ei rutta..., aga me tunnustame seda, et Res Publica erinevalt eelmisest korrast seekord on ikkagi eelmise koalitsiooni enne ära lõpetanud, kui ta niimoodi uue üle läbirääkimisi peab ja see on nagu õige minu meelest... Omal ajal, kui Reformierakond meiega oktoobris koalitsiooni katkestas, siis nad ju unustasid sellest teatamata, nii et formaalselt ma võiks öelda, et meil praegugi juriidiliselt kehtib koalitsioon Reformierakonnaga...

<b> Aga mis Te riigi tasandil arvate, kas Reformierakond aetakse nüüd valitsusest ära? </b>

Raske öelda, ma olen lähtunud niisugusest arvamusest, et Reformierakond teeb rohkem kära, kui ta tegelikult on valmis praktikas teostama. Täna hommikul minu käest ka üks reformarite juhte küsis, et kuidas meie teeksime..., ma ütlesin, et teil on selline komme, et te püüate teisi niimoodi enda eest saata lahingusse, et ma kõigepealt tahaks näha, kas te kirjutate alla sellele umbusaldusavaldusele.

Pikemalt loe homsest Äripäevas.

Hetkel kuum