Inno Tähismaa • 16. märts 2005 kell 13:45

Peeter Saks: investorid ootavad Hansa aktsia eest 30-40% preemiat

Investeerimispanga Suprema juht Peeter Saks ütles, et investorid ootavad Hansapanga aktsiate ülevõtmise eest 30-40% preemiat.

?Mõni investor ei hakanud pakkumist lugemagi,? kirjeldas Saks aktsionäride suhtumist turuhinnast 5% kõrgemale ülevõtmispakkumisele. Saksa sõnul oli tõenäoliselt hind pool aastat tagasi paika pandud, aga ei arvestatud aktsia hinna kiire tõusuga. ?Tundub, et koordineerimatu oli see tegevus,? lisas ta.

Saks ütles, et lõpuks kujunes olukord, kus pank teatas üllatavalt head tulemused ja Swedbank tegi üllatavalt nõrga pakkumise. ?Et see läbi läheks, tuleb pakkumist tõsta,? prognoosis Saksa asjade edasist käiku.

Saksa sõnul ootavad investorid pakkumist 14-15 eurot, mis tähendab pakkumise ajal kehtinud sulgemishinnast ligi 30% kõrgemat hinda. Nii näiteks tegi SEB Ühispanga puhul 50% parema pakkumise, Unibanka puhul samuti 50% parema pakkumise ja Vilniaus Banka puhul koguni 70% parema pakkumise kui turuhind.

Hetkel kuum