Tõnis Arnover • 29 märts 2005

OSCE peale vihane Venemaa dikteerib osamakse tingimusi

Venemaa dikteerib Euroopa julgeolekuorganisatsioonile OSCE tingimusi, mida see peab täitma, et Venemaa seda rahastaks.

Venemaale ei meeldi OSCE kasvanud roll naaberriikide valimiste jälgijana ja inimõiguste kaitsjana, vaid ta nõuab, et see pööraks rohkem tähelepanu sõjalistele, majanduslikele ja keskkonnaprobleemidele, kirjutab International Herald Tribune.

?Me oleme valmis maksma, kuid see ei ole ainult rahaline, vaid põhimõtte küsimus,? ütles Venemaa suursaadik OSCEs Aleksei Borodavin. ?Kui me maksame suure summa OSCE eelarvesse, siis tahame, et ka meie huvisid ja vajadusi arvestataks,? lisas ta.

Venemaa leiab, et OSCE tegutseb tema huvide vastu T?et?eenias, Gruusias, Valgevenes ja Ukrainas.

OSCE selle aasta eelarveks on planeeritud 2,8 miljardit krooni.

Hetkel kuum