Peeter Teder • 31 märts 2005

USA aktsiad kerkisid naftahindade toel

USA aktsiad tegid naftahindade langusele tuginedes oma suurima ralli käesoleval aastal.

Infotehnoloogiaga seotud firmade aktsiaid tõstis Micorn Technology oodatust paremad majandustulemused. Transpordifirmadest tõusis AMRi aktsia toetatuna Merrill Lynchi soovitusest osta American Airlinesi emafirmat.

'Turg tunneb ennast paremini teades, et naftahinnad võivad ka alla minna,' ütles Philadelphia Trusti investeeringute juht Richard Sichel. Sichel ennustas, et Standard Poor"s 500 indeks kosub 8 protsenti sellel aastal.

S P 500 indeks kerkis eile 1,4 protsenti 1181,41 punktini, sealjuures kallinesid kõik majandussektorid.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,3 protsenti 10 540,93 punktini ja tehnoloogiasektori indeks Nasdaq 1,6 protsenti 2005,67 punktini.

Hetkel kuum