Estonia Teater ühineb Vene Teatriga

Rahvusooper Estonia ja Vene Teater panid leivad ühte kappi, teatas Estonia esindaja.

Kahe teatri ühinemise tingis vajadus saavutada ühiskonnas laiemat kõlapinda ning majandada ökonoomsemalt. Uus teater saab nimeks Eesti-Vene Ühinenud Riiklik Akadeemiline Ooperi, Balleti, Draama, Opereti ja Muusikali Teater Estonja AS.

Kahe teatri vaheline koostöö sai alguse ühisest teatrisõbrakaardist.

Mitmete diskussioonide tulemusena on uue teatrihoone asukohaks valitud praegune Sakala hoone, mille asemele on plaanis ehitada klaasist pilvelõhkuja. See rikastaks Tallinnas jõudsalt arenevat Cityt ning muudaks meie pealinna Euroopa vääriliseks, edastas teatri esindaja..

Pilvelõhkuja-ooperimaja oleks esimene omalaadne kogu maailmas ning kujuneks Eesti turismimagnetiks. Lisaks saalile asuks gigantses hoones kolm kaubanduskeskust, kohvikud, ööklubid ja teised äriasutused, mis aitaksid turundada ka teatrit. Esteetilistel kaalutlustel on plaanis hoone ette püstitada Adonise skulptuur.

Estonia ja Vene Teatri praegused hooned plaanitakse välja üürida. Estonia peab läbirääkimisi Tallinna Tuletõrje ja Päästeametiga ning Eesti Politseiga, Vene Draamateatrist saab Tallinna Linnavalitsuse infosaal.

Hetkel kuum