7 aprill 2005

Svanberg: Ericsson tugevam kui kunagi varem

Ericssoni juht Carl Henric Svanberg ütles eilsel aktsionäride üldkoosolekul, et firma on paremas seisus kui kunagi varem.

Svanbergil oli 2004. a eest ette näidata esimene puhaskasum üle hulga aja ? 19 miljardit Rootsi krooni (kasum pärast finantseraldisi 28 miljardit Rootsi krooni). Samuti saab Ericsson taas esimest korda pärast 2000. aastat aktsionäridele dividende maksta ? kokku ca 4 miljardit Rootsi krooni ehk 0,25 Rootsi krooni aktsialt.

Lisaks on firmal kassas 43 miljardit Rootsi krooni võimalikeks ülesostudeks. Mõeldavate kandidaatide hulgas on firmad, mis pakuvad üle interneti helistamise võimalust. Samuti vastava tarkvaraga tegutsevad firmad, kirjutab tänane Dagens Industri. Suuremaid firmaoste Ericsson siiski ei plaani.

Svanberg rõhutas koosolekul, et Ericsson on konkurentsitult suurim mobiilsidesüsteemide tarnija maailmas. Kui turg kasvas mullu 17-18 protsenti, siis Ericssoni mobiilsidesüsteemide müük kasvas 26%. ?Meil on ka ala parimad marginaalid,? ütles Svanberg.

Svanbergi sõnul sai 2004. aastast läbimurdeaasta 3G tehnoloogiale. Ca 18 miljonit klienti kasutab 3G standardit wcdma ning igas kuus tuleb juurde 2 miljonit uut kasutajat. Samas plaanib Ericsson järgmist sammu ? operaatoreid ärgitatakse oma 3G võrku täiustama uue HSPA tehnoloogiaga, mis lisab ülekandekiirust.

Svanberg on Ericssoni eesotsas olnud ühe aasta ja 263 päeva, mille jooksul Ericssoni aktsia kurss on tõusnud 250%. Svanbergile endale kuuluvate Ericssoni aktsiate väärtus on kasvanud 312 miljonile Rootsi kroonile.

Hetkel kuum