12. aprill 2005 kell 8:05

Hansapangal alles vaid 685 aktsionäri

Pärast möödunud esmaspäeval lõppenud Swedbanki pakkumist Hansapanga aktsiatele on pangal alles jäänud kõigest 685 aktsionäri.

Veel 8. aprilli aktsiaraamatu alusel oli Hansapangal 2900 aktsionäri ning möödunud kuu alguses koguni 4313.

Eriti jõudsalt on viimastel nädalatel kahanenud suuraktsionäride arv. Kui lisaks Swedbankile on hetkel üle miljoni krooni eest Hansapanga aktsiaid veel 49 kontol, siis 8. aprillil oli selliseid kontosid 372 ja 28. märtsil 560.

Swedbanki osalus on Hansapangas kasvanud juba 98,67%ni ning Rootsi suurpank peab omandama kõigest veel 4,23 miljonit aktsiat (alla 900 miljonit krooni).

Swedbanki ülevõtmispakkumine Hansapanga aktsionäridele hinnaga 211,23 krooni aktsia kohta lõppes küll juba 4. aprillil, kuid pank jätkab siiani Tallinna börsi kaudu sama hinnaga aktsiate kokkuostmist.

Täna toimub järelejäänud Hansapanga aktsionäridele pärastlõunal aastakoosolek, kus otsustakse ka dividendide saatus.

Hansapank on kavatsenud maksta dividendideks 2 krooni aktsia kohta.

Dividendide saamise õigus on aktsionäridel, kes on kantud aktsiaraamatusse seisuga 26. aprill. Ehk sisuliselt iga investor, kes suudab Hansapanga aktsiaid enda käes hoida järgmise neljapäevani peaks kõigi eelduste kohaselt dividendid kätte saama.

Iseasi on kas Swedbank ostab järgmisel neljapäeval aktsiaid turult enam kokku 211,23 krooniga või siis juba 209,23 krooniga. Kui esimese hinnaga, siis teenivad järelejäänud aktsionärid paari nädalase kannatamise tulemusena 0,9%.

Hetkel kuum