Sirje Niitra • 14 aprill 2005

Eesti elanik veedab talvepuhkust Lõuna-Eestis

Veebruaris oli pool Eesti majutuskohtades peatunud turistidest puhkusereisil, 42% meie oma puhkajaist peatus Lõuna-Eestis.

Enamik (80%) Lõuna-Eesti majutuskohtade teenuste kasutajaid on Eesti elanikud, teatas statistikaamet. Soome turistid ei ole Lõuna-Eestit talvepuhkuse veetmise võimalusena veel avastanud. Veebruaris oli ainult 7% sealsetes majutuskohtades peatunud turistidest Soomest.

Veebruaris peatus Eesti majutuskohtades ligi 109 000 turisti. Varasematel aastatel ei ole majutuskohtades peatunud turistide arv veebruaris 100 000 piiri ületanud. Majutuskohtades peatus ligi veerandi võrra rohkem turiste kui eelmise aasta veebruaris. 39% turistidest olid Eesti elanikud, 37% tuli Soomest ja 24% muudest välisriikidest. Täidetud oli 37% tubadest. Keskmisest suurem tubade täitumus oli Põhja- ja Lääne-Eestis. Turist viibis majutuskohas keskmiselt 1,96 ööpäeva.

Veebruaris oli külastajatele avatud 441 majutuskohta 12 197 toa ja 25 871 voodikohaga. Ööpäev maksis majutuskohas keskmiselt 407 krooni, kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (530 krooni) ja kõige odavam Lääne-Eestis (268 krooni). Hotellides ja motellides oli ööpäeva keskmine maksumus 453 krooni. Muud liiki majutuskohtades maksis üks ööpäev keskmiselt 226 krooni. Ööpäeva keskmine maksumus suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 20 krooni ehk 5%.

Hetkel kuum