Sirje Niitra • 14 aprill 2005

TeleYks langetas kõneminuti hinna 0,78 kroonini

Mobiilioperaator TeleYks tõi tänasest turule uue paketi Neli, kus kõneminuti hind on 100 kroonise miinimumarve juures 0,78 krooni, edasi aga 0,99 krooni.

?Säästuoperaatorite kliendid räägivad enamasti 100 krooni piires, kuna kõneminuti hind on langenud sedavõrd madalale, et 100 krooni eest saab täna rääkida juba üle kahe tunni,? ütles TeleYks ärijuht Kai Realo. ?Meie eesmärk on lihtne ? pakkuda klientidele turu parima hinnaga mobiilsidekõnesid. Lisateenused nagu SMS ei ole meie kliendi jaoks primaarse tähtsusega, mistõttu need on paketis Neli tavahinnaga.

Edasiste arengute kohta ütles Realo: ?Kindlasti näeme kõneminuti hindade edasist langust, sest kõik operaatorid püüavad haarata soovitud turuosa,? selgitas Kai Realo. ?Turg stabiliseerub, kui turuosad on suurtes piirides jagatud, mis võib aega võtta enam kui aasta.?

TeleYks esimesed paar kuud on läinud ootuspäraselt. ?Oleme võitnud palju uusi kliente ning toonud kõneminuti hindu ligi krooni võrra allapoole,? sõnas Realo. ?Kiiret edu ükski operaator seni saavutanud ei ole, kuna liikumised turul on olnud nii numbriliikuvusest kui ka hinnarallist tulenevalt aeglasemad, kui varem prognoositi. Siiski on klientide hinnateadlikkus oluliselt kasvanud, mille tulemusena näeme käesoleval aastal TeleYhe klientide arvu märkimisväärset kasvu.?

TeleYks (www.teleyks.ee) pakub teenust Elisa (www.elisa.ee) võrgus. TeleYhel on neli hinnapaketti, mis lähtuvad erinevate klientide vajadustest. Säästuoperaatori TeleYks eesmärk on saada 2005. aastal 25 000 klienti, mis moodustaks ca 25% uute operaatorite turust.

Hetkel kuum