Peeter Teder • 20 aprill 2005

USA tarbijahinnad tõusis 0,6 protsenti

USA tarbijahinnad tõusid bensiini, lennutranspordi, tervishoiukulude ja riiete kallinemise tulemusel märtsis võrrelduna veebruariga 0,6 protsenti.

Aasta lõikes tõusis tarbijahinnaindeks (THI) 3,1 protsenti, teatas Bloomberg. Kuu varem oli igakuine hindade kallinemine 0,4 protsenti ning aastane tõus 3 protsenti.

Tarbijahinnad ilma toiduainete ja kütusteta, mida jälgivad finantsanalüütikud, tõusid 0,4 protsenti. Analüütikud olid ennustanud THI kasvuks 0,5 protsenti ja ilma toiduainete ning kütusteta 0,2 protsenti.

USA keskpank on teatanud, et on mures inflatsioonilise surve pärast ning kavatseb jätkata intressimäärade tõstmist mõõduka kiirusega. Keskpank tõstis viimati intress 22. märtsil, kergitades need 2,5 protsendilt 2,75 protsendile.

Hetkel kuum