Ülo Toomsalu • 21 aprill 2005

EPL: Eesti Raudtee lõpetas uute tariifide mõjul raudteetööd

Planeeritud investeeringud suudab raudtee uute tasude kehtestamise järel teha kuue aasta asemel 22 aasta jooksul, teatas Eesti Raudtee eile.

?Reaalselt võib olukord veelgi tõsisemaks osutuda, sest indikatiivsena esitletud tasumäärad ei võimalda isegi olemasolevat infrastruktuuri seisundit säilitada, selle arendamisest rääkimata.?

Eesti Raudtee infrastruktuuridirektori Kaido Simmermanni sõnul on ettevõte riigi esindajate heakskiidul alustanud suuri investeeringuid mitmel pool Eestis ning nendega arvestanud oma eelarves. Uus infrastruktuuri tasu, mis on üle kahe korra madalam kui Eesti Raudtee kalkulatsioonides arvestatud, seab tema kinnitusel investeeringud ohtu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Tegemist ei ole ähvardusega või läbirääkimistaktikaga, oleme uute tasude kehtestamisel sisuliselt nurka surutud ning muretseme Eesti raudtee tuleviku pärast. Eelarve kohaselt oli meil kavas tänavu infrastruktuuri investeerida ligi 450 miljonit krooni, kuid inspektsiooni pakutud tasu korral jääks kogu aasta investeeringumahuks ainult 120 miljonit krooni,? ütles Simmermann.

Tema sõnul tuli seetõttu juba ennetavalt teisipäeval sundlõpetada kõik infrastruktuuritööd, sest selleks aastaks ettenähtud summad on juba ammendunud. Lisaks on varutud veel üle 65 miljoni krooni eest materjale, mis nüüd kasutult lattu seisma jäävad.

Hetkel kuum