21 aprill 2005

Ukraina president kutsus Laari endale nõu andma

Eesti ekspeaminister Mart Laar viibib 23.-25.aprillil Ukrainas, nõustamaks Ühinenud Rahvaste Arengu Projekti raames Ukraina presidenti ja valitsust.

Lisaks Laarile osalevad mitu päeva kestval nõupidamistel ja konsultatsioonil Ukraina valitsuse liikmetega Poola endine peaminister Leczek Balcerowicz, Boriss Nemtsov Venemaalt ja majandusteadlane, Ida- ja Kesk-Euroopa majandusreformide spetsialist Anders Aslund.

Laar ütles oma nõuniku tööd kommenteerides, et aitab Ukrainat hea meelega.

'Tunnen nii praegust presidenti kui peaministrit juba pikka aega, oleme varemgi koos töötanud ning seetõttu pole isiklikule tutvumisele vaja aega raisata. Olukord Ukrainas pole kerge, samas meenutavad mitmed Ukraina tänased probleemid neid küsimusi, millega Kesk- ja Ida-Euroopa riikidel tuli mõned aastad tagasi heidelda. Samas ei saa ühe või teise üleminekumaa kogemust otse Ukrainasse üle kanda, Ukraina peab oma valikud ise tegema, oma olukorrast ning ajaloolisest taustast lähtudes. Väliseksperdid saavad siin siiski vaid abiks olla', rääkis Laar.

Mart Laari sõidu Ukrainasse tasub UNDP, tasu nõustamise eest Laar ei saa.

Hetkel kuum