Peeter Raidla • 26 aprill 2005

Põhjamaade esindajad väisavad Hiiumaad

Homme Hiiumaal algaval seminaril arutavad üheksa riigi esindajad kohalike omavalitsuste arengut ning piiriülest koostööd Läänemere regioonis.

27.-28.aprillil toimub Kärdlas Balti riikide, Loode-Venemaa ja Põhjamaade ühisseminar, kus arutatakse üheksa riigi vahelist koostööd kohalike omavalitsuste arendamisel ning piiriülese koostöö jätkamisel. Muuhulgas tehakse kokkuvõte Põhjamaade Ministrite Nõukogu toetusprogrammist ?Development of Local and Regional Administrations?, millest said omavalitsused, maavalitsused ja mittetulundusühingud toetust taotleda aastatel 2002-2004.

Seminari üks korraldaja, Hiiu Maavalitsuse nõunik Reet Kokovkin peab olukorras, kus ühiskonnas arutletakse hariduse tulevikusuundumuste, omavalitsuste haldussuutlikkuse parandamise ning innovaatilise arengu üle, riikide piiriülest koostöö eriti oluliseks. ?Põhjamaade kogemused nendes valdkondades on Euroopa esirinnas, mistõttu kontaktide tihendamine Läänemere regioonis tõhustab kindlasti ka teiste riikide kohalike omavalitsuste arengut,? lisab ta.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu käivitas omavalitsuste, maavalitsuste ja mittetulundusühingute vahelise koostöö arendamisele suunatud programmi 2002. aastal. Programmi eelarve kogumaht oli 4,4 mln eesti krooni. 3 tegevusaasta jooksul esitati Eestist kokku 59 taotlust, millest rahuldati 20 projekti kogusummas veidi alla 2 mln eesti krooni.

Hetkel kuum