Soome paberitööstused ähvardavad töötajaid tehaste sulgemisega

Soome paberitööstuses ähvardavad sulgeda tehased vastukäiguna töötajate korduvatele tööseisakutele.

Tööandjaid esindav Metsäteollisuus plaanib korraldada paberitehastes kahe nädala pikkuse pausi, vahendab Soome MTV3. Tehased pannakse seisma kolmapäeval, 18. mail ja seisak lõpeb 1. juunil, kui enne seda ei saada uut lepingut ametiühinguga. Tööandjate kava puudutab ligi 24 000 paberi- ja elektriala ametiühingute liiget.

Tööandjaid esindava liidu tööturujuht Arto Tähtinen põhjendab tööseisakut sooviga kiirendada läbirääkimisi.

Paberiametiühing Paperiliitto on varem teatanud üle kahe päeva pikkusest streigist, mis algab 15. mail. Paberiametiühing on korraldanud kuu aega kehtinud ületunnitöökeelu ajal ligi 120 tselluloosi- ja paberimasina seiskamist. Osapooled jätkavad kõnelusi riikliku lepitaja vahendusel.

Hetkel kuum