3. mai 2005 kell 12:02

Euroopa börsid: Volvo väikses miinuses, energiasektor tugev

Investeerimispank Credit Suisse First Boston astus täna Volvo kallale, alandades märgatavalt Euroopa suurima veokitootja aktsia hinnasihti.

CSFB analüütik Mike Dean sõnul on Volvol lisaks USAle näha nõudluse vähenemise märke ka Euroopa turul. Ühendriikide turul on Volvole esitatud tellimuste maht tuntavalt kahanenud. Investeerimispank kärpis aktsia kaheteist kuu hinnasihti koguni 285 Rootsi kroonilt 202 kroonini.

Volvo aktsia langes hommikul uudise peale 1,4% (286 kroonini), kuid on keskpäevast alates taas veidi tugevnenud.

Maailma suurima kindlustusteenuseid pakkuva firma Securitas aktsia on täna alustanud 1,3% plussis, tasemel 118 Rootsi krooni. Erinevalt Volvost toetas kompanii 10% kasumikasvu nõudluse kosumine Euroopas ja august väljatulek USA turul.

Kõrge nafta ja gaasihinna tõttu esimeses kvartalis 44% kasumikasvu näidanud Statoili aktsia oli keskpäevaks tõusnud 0,9%, tasemeni 112 Norra kroonini.

Kvartalitulemuste peale on täna tugevnenud ka Fortumi aktsia (1,5%, 11,93 eurot).Tugevalt on täna Euroopas liikunud ka teised kütusetootjad, kuid neid aitab pigem maailma börsidel päevaga enam kui 2% kallinenud toornafta hind.BP on hinnale lisanud 1,7% ja Shell Transport 1,3%.

Hetkel kuum