Ülo Toomsalu • 13. mai 2005 kell 5:28

EPL: Lidl plaanib ehitada Tallinna kolm uut kauplust

OÜ Ruum ja Maastik tegeleb Saksa jaekaubandusketi Lidl Eesti esinduse tellimusel Tallinnas kolme kaupluseprojekti planeerimisega.

Poekett soovib oma kauplused rajada Laagrisse, Mustamäele ja Lasnamäele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Täna toimub Nõmme linnaosa valitsuses Lidli kaupluse detailplaneeringu arutelu. Kauplusekett soovib poe rajada Laagrisse Pärnu mnt 554, mis on konkureeriva Säästumarketi lähedal.

Samas on OÜ-l Ruum ja Maastik töös veel kahe Lidli kaupluse planeeringud, neist üks Mustamäel ja teine Lasnamäel. OÜ Ruum ja Maastik esindaja ütles Eesti Päevalehele, et Mustamäele kavandatakse Lidli kauplust Laki tänava ja Tammsaare tee ristile, planeering on esimese kooskõlastusringi edukalt läbinud. Lasnamäele kavandatakse Lidli kauplust aadressile Pae tänav 2.

Nõmme arhitekt Anne Siht märkis, et Lidli Laagri kauplust kavandatakse alale, kuhu esialgse plaani kohaselt pidi ehitatama majutusasutus kaugsõidukijuhtidele. Ent kuna arendaja sellest ideest loobus, otsustas maatüki kasutusele võtta Lidl Eesti OÜ. Siht lisas, et arhitektina ei ole ta päri planeeringu selle osaga, mis tähendaks Laagris üsna paljude kuuskede mahavõtmist.

Hetkel kuum