SLÕL: Viru Keskust ähvardab trahv liblikate surnukstallamise pärast

Viru Keskuse sünnipäeva moeetendusel õhku visatud eksootiliste liblikate parvest tallati mitu surnuks või vigaseks.

Keskust võib ähvardada kuni 50 000 krooni suurune trahv, kirjutab SL Õhtuleht.

«Ühel hetkel paisati Viru Keskuse aatriumisse ilusad suured liblikad,» kirjeldab imeilusate putukate lömastamisest masendunud pealtnägija. Tema sõnul lendas muist liblikaid üles, klaaskatuse alla, 15-20 pudenes modellide jalge ette. «Lõpuks hakkas üks naine neid kokku korjama, aga mitu tükki oli juba catwalk"il puruks astutud.»

Moeetenduse üheks stilistiks olnud Anu Lensment tunnistab, et ta oli väga häiritud: «Liblikaid tappa ei olnud absoluutselt meie idee!» Tema sõnul oli eluslooduse kaasamine Viru Keskuse mõte.

Viru Keskuse tegevjuht Ants Vasar tunnistab, et kahetsusväärne juhtum on tõsi, ehkki sellega natuke liialdati: «Eesmärk ei olnud kindlasti elusloodust hävitada. Modellid püüdsid liblikatest mööda astuda ja suures osas see ka õnnestus. Aga ühel neist läks küll halvasti,» tunnistab ta kaotusi.

Vasara sõnul tuli mõte firmalt, kes kavatseb avada Viru Keskuses liblikate müügipunkti: «Idee tundus huvitav. Liblikaid on Riias palju kasutatud. Ma ei tea, kas niisama õnnetult. Igatahes töö käigus selgus, et idee polnudki nii hea.»

Viru Keskuse poolt liblikaäri kontaktisikuks nimetatud Evelyn Joonasega ei õnnestunud eile ühendust saada, sest ta oli Peterburis.

Eesti Loomakaitse Seltsile tuleb reedene avalik liblikatel tallamine uudisena, kuid toimunu lubatakse võtta luubi alla.

Praegu on juba arutusel juhtum, kus eelmisel teisipäeval toodi vajaliku kooskõlastuseta Tallinna Järve Selveri parklasse viieks tunniks reklaami tegema elus lehm. Järgmisena lubab Roosimägi käsile võtta Viru Keskuse liblikate juhtumi. Võimalik karistus eksimuse eest on tema sõnul kuni 50 000 krooni trahvi.

Hetkel kuum