Ülo Toomsalu • 16. mai 2005 kell 5:29

EPL: Eesti naised ja mehed surfavad netis samapalju

Erinevalt enamikust euroliidu maadest surfavad Eesti naised sama palju internetis kui mehed.

Möödunud aasta alguses euroliidus tehtud küsitluse järgi kasutab internetti 47 protsenti liidu elanikest. Kui meestest surfab netis regulaarselt 51 protsenti, siis naistest teeb seda mõnevõrra vähem ehk 43 protsenti liidu elanikest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eestis seevastu kasutavad naised ühe protsendipunkti võrra enam internetti kui mehed, kellest täpselt pool kasutab netti regulaarselt.

Kõige rohkem surfavad internetis rootslased, kellest 82 protsenti kasutab internetti. Taanis käib netis kolmveerand elanikkonnast ning Soomes 70 protsenti elanikest. Kõige vähem kasutavad internetti Euroopa statistikaameti andmetel kreeklased (20 protsenti) ja ungarlased (28 protsenti).

Siiski on internet äri loomulikuks osaks saanud 89 protsendil Euroopa Liidu ettevõtetest. Nagu elanikudki, kasutavad internetti oma tegevuses kõige enam Taani ja Soome ettevõtted (97 protsenti). Rootsis ja Belgias on see protsent 96. Eesti oma 90 protsendi ettevõtetega, kes internetti kasutavad, paikneb euroliidu keskmisel positsioonil.

Kõige vähem kasutavad euroliidu maade ettevõtted internetti Portugalis (77%), Ungaris (78 %) ja Leedus (81%).

Hetkel kuum