16 mai 2005

Lääne-Eesti taastusravikeskused Soome turistide seas populaarsed

Märtsis peatus viiendik majutusteenuseid kasutanud turistidest taastusravikeskustes, teatab Statistikaamet.

Märtsis oli majutusteenust pakkuvate taastusravikeskuste klientidest 48% Eesti, 42% Soome ja 10% muude riikide elanikud. Taastusravikeskustes majutunud Soome turistidest 61% peatus Lääne-Eestis. Kui Eesti elanik peatub taastusravikeskuses keskmiselt üle 2 ööpäeva, siis välismaalased jäävad kauemaks ? keskmiselt ligi 5 ööpäevaks. Eelmise aasta märtsiga võrreldes külastas taastusravikeskusi 7% enam turiste.

Märtsis peatus Eesti majutuskohtades ligi 127 000 turisti, mis on ligi veerandi võrra rohkem kui eelmise aasta märtsis. 33% turistidest olid Eesti elanikud, 40% tuli Soomest ja 27% muudest välisriikidest. Täidetud oli 41% tubadest. Põhja- ja Lääne-Eesti majutuskohtades oli tubade täitumus keskmisest suurem. Turist viibis majutuskohas keskmiselt üle 2 ööpäeva. Märtsis oli enam kui pool Eesti majutuskohtades peatunud turistidest puhkusereisil ? väliskülastajatest 59% ja Eesti elanikest 39%.

Märtsis oli külastajatele avatud 434 majutuskohta 12 200 toa ja 25 400 voodikohaga. Ööpäev maksis majutuskohas keskmiselt 400 krooni, kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (485 krooni) ja kõige odavam Lõuna-Eestis (292 krooni). Hotellides ja motellides oli ööpäeva keskmine maksumus 438 krooni. Muud liiki majutuskohtades maksis üks ööpäev keskmiselt 214 krooni.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum