30. mai 2005 kell 7:40

Jaekaupmeeste käive kasvas aastaga ligi kümnendiku võrra

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes tänavu aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes püsivhindades 9%, teatab Statistikaamet.

Aprillis müüsid jaekaubandusettevõtted kaupu jae 2,9 miljardi krooni eest. Põhiliselt toidukaupu müüvate jaekaubandusettevõtete jaemüük suurenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 12%, põhiliselt tööstuskaupu müüvate jaekaubandusettevõtete jaemüük 5%. Kõige rohkem (27%) suurenes jaemüük tööstuskaupade spetsialiseerimata kauplustes. Aasta algusest suurenes jaekaubandusettevõtete jaemüük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes püsivhindades 10%. Aprillis jätkus jaemüügi mõõdukas kasv eelmise kuu hoogsa kevadhooaja algusega võrreldes. Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes märtsiga võrreldes püsivhindades 4%. Kevadkollektsioonide müügile saabumine kasvatas garderoobikaupade jaemüüki 33%.

Jaekaubandusettevõtete realiseerimise netokäive oli 3,6 miljardit krooni. Eelmise aasta aprilliga võrreldes oli kasv jooksevhindades 11%, eelmise kuuga võrreldes 4%.

Sõidukikaubandusettevõtete realiseerimise netokäive oli 2,7 miljardit krooni. Eelmise aasta aprilliga võrreldes kasvas realiseerimise netokäive 9%. Mootorikütuse jaemüügiettevõtete käive suurenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 20%, mootorsõidukite müügi-, hooldus- ja remondiettevõtete käive aga 6%. Eelmise aastaga võrreldes oli kasvutempo tagasihoidlik, mida osaliselt põhjustas eelmise aasta Euroopa Liiduga liitumise eelne sõidukite ostmise buum. 2005. aasta märtsiga võrreldes kasvas sõidukikaubandusettevõtete käive jooksevhindades 13% .

Hetkel kuum