Jaga lugu:

PM: Leivajogurt võitis toidukonkursi

Aasta toiduaine valimisel tegid tänavu ilma tervislikud tooted, aasta toiduaine tiitli pälvis Tallinna Piimatööstuse tere AB rukkileiva biojogurt.

Eesti Toiduliidu juhi Helve Remmeli sõnul on maailma toiduainetööstuses kolm põhilist trendi ? tervislikkus, ökoloogilisus ja kiire valmivus ? ning sama teed liigub ka Eesti toiduainetööstus, kirjutab Postimees.

Nii saigi parima toiduaine kõrval parima rahvusliku toote tiitli Leiburi Rukkileib ja parima tervisliku toote nime Saaremaa kreemjas spordimesi. Mustaks hobuseks oli peaauhindade seas Kristallkümmel, millele omistati parima väikeettevõtja toote aunimetus.

Uueks oli sellel aastal just viimane aunimetus, mille Remmeli sõnul tingis tõsiasi, et tihedas konkurentsis kipuvad suured tööstused paratamatult domineerima. «Samal ajal tegelevad ka väiksed väga usinalt tootearendusega,» lausus ta.

Tallinna Piimatööstuse juhi Kadi Lamboti sõnul on parima toiduaine nime saamine kahtlemata suur tunnustus, sest tegemist on Eesti kõige suurema ja prestii?ikama toidukonkursiga. «Tegelikult toetab see käimasolevat Eesti toidu kampaaniat, mis on kahtlemata väga vajalik,» lausus ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas