6. juuni 2005 kell 11:19

Prantsusmaa vähendab osalust France Telecomis

Prantsusmaa müüb 4,53 mld euro (70,9 mld kroonise) osaluse France Telecomis, et vähendada võlakoormust, vahendab Bloomberg.

France Telecomis osaluse müük on Prantsusmaa uue peaministri Dominique de Villepini esimene samm peaministri ametis.

Prantsusmaa endise sidemonopoli aktsia hind langes 1,2 protsenti, 22,60 eurole.

Rahandusministri Thierry Bretoni sõnul pakub riik institutsionaalsetele investoritele müügiks kuue kuni kaheksaprotsendise osalust, mis vähendaks riigi osaluse 33 protsendile. Müügiks läheb 152-198 mln aktsiat.

De Villepini tähtsaim ülesanne vähendada tööpuudust tõstatas mure võlgade kärpimise püüdlustest kinnipidamisest. Rahandusministeeriumi projektsiooni põhjal kasvab sel aastal riigi võlakoormus 66 protsendile rahvuslikust kogutoodangust, mis ületab Euroopa Liidu kehtestatud 60 protsendist limiiti. Prantsuse valitsuse eesmärgiks on vähendada riigi võlg 2008 aastaks 62 protsendile rahvuslikust kogutoodangust.

Aktsiaosaluse müüki korraldab Goldman Sachs koos BNP Paribasi, Societe Generale, ABN Amro, Rotschild Cie. ja Deutsche Bank.

Hetkel kuum