Ülo Toomsalu • 15. juuni 2005 kell 5:32

EPL: Atoneni käik toob parlamendi jaaninädalal taas istungile

Riigikogul tuleb esmaspäeval erakorraliselt kokku tulla, sest rahanduskomisjoni esimees Meelis Atoneni kukutas läbi eilse maksukompromissi arutelu.

Atonen ei tulnud õigel ajal parlamendi kõnepulti uusi tulumaksumäärasid pakkuvat eelnõu kaitsma. Istungit juhatanud Toomas Varek ootas pisut ja teatas siis, et arutelu jääb ära, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Juhtus nii, ma hindasin aega valesti. Kõik mõistsid seda. Keegi kuri ei ole,? lausus Atonen. ?Aga tagantjärele võib öelda, et see oli ka taktikaliselt mõistlik samm.?

Tulumaksuseaduse muutmise vastu sõdiv Res Publica pole loobunud oma ähvardusest seisata vaheaegu võttes riigikogu töö. Kui Res Publica sellise tee valiks, jääksid vastu võtmata kümned seadused, mille kinnitamine on planeeritud kevadistungjärgu viimasesse töönädalasse.

Reformierakonna aseesimehe ?äpardust? aasis hilisemal Isamaaliidu algatatud maksusoodustuse arutelul Helir-Valdor Seeder. ?Hea kolleeg, rõõm sind näha jälle saalis töövõimelisena,? tervitas Seeder Atoneni.

Hetkel kuum