EPL: Oliver Kruuda võib olla huvitatud Weroli rentimisest

Eesti Päevalehe andmetel huvitub Kalevi suuromanik ja tegevjuht Oliver Kruuda Weroli tehase rendile võtmisest ja on seda Rahvaliidu poliitikutega arutanud.

?Ossa kurat! Ma ei oska selle kohta midagi öelda,? vastas Kruuda küsimusele, kas jutud peavad paika, lisades siiski, et toiduaineettevõtete ringkonnas vaatab ta lahtiste silmadega ringi.

Viimasel ajal on Kruuda oma ?kontserniga? liitnud Järle ja Vilma pagaritööstuse. Eesmärk on tootmise laiendamine Eestis ning toodete ekspordi suurendamine. ?Oleme siseriiklikult kasvufaasis ja mõtiskleme selle üle, kuidas suudame Kalevi kaubamärgi all ka teistsuguseid kaupu müüa,? ütles Kruuda. ?Hansapanga kasum on viis korda suurem kui Kalevi aastakäive, ent meie märk on tugevam,? lisas ta.

Rahvaliidu juht Villu Reiljan ütles, et erakonna juhtpoliitikud pole arutanud Weroli rendile andmist Kruuda firmadele. ?Ei ole arutanud! Kuradi mõttetu jura! Miks mina peaksin olema Weroli asjadega kursis?? ütles ta, lisades, et igasuguseid külajutte ei maksa uskuda.

Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Liina Lepik ütles, et Weroli väljarentimine on üks alternatiividest, kuid praegu on kaalumisel ka näiteks tehase müük. Riik on Werolisse matnud kuue aasta jooksul enam kui 120 miljonit krooni.

Hetkel kuum