Krista Taim • 20. juuni 2005 kell 9:01

Liikvel ohtlik kütus

Maksu- ja Tolliameti liikuvrühm tabas Võrus kaubiku, mis vedas 1200 liitrit ülikõrge väävlisisaldusega kütust.

Ekspertiisi tulemused näitasid, et väävlisisaldus ületas lubatud normi üle 30 korra.

Väävlisisaldus kinnipeetud diiselkütuses oli ühes mahutis 1803 mg/kg ja teises mahutis 1834 mg/kg. Eestis on maksimaalne lubatud väävlisisaldus 50 mg/kg kohta. Samuti puudusid kütusel saatedokumendid ning rikuti ohtlike veoste autoveo eeskirja.

Eelmise nädala kolmapäeval, 8. juunil, peeti Koidula tollipunkti lähedal sarnaselt kinni veel kaks kaubikut, mis vedasid kokku 3400 liitrit Venemaalt pärit salakütust, mille väävlisisaldus oli samuti ülikõrge.

Maksu- ja Tolliameti tollikontrolli osakonna juhataja asetäitja Andres Kruusimägi sõnul antud veosed taolisel kujul piiri ei ületanud. 'Tegu on skeemiga, kus sõidukite kütusepaakides veetakse üle piiri kütust, seejärel pumbatakse see ebaseaduslikult sõidukist välja, kogutakse kokku ning tarnitakse kliendile, kes reeglina ostab suured kogused korraga, ' lisas Kruusimägi.

Maksuhaldur hoiatab, et taolise väävlisisaldusega kütus on ohtlik inimestele, keskkonnale ning automootoritele.

Juhtumi kohta algatati väärteomenetlus.

Hetkel kuum