Ülo Toomsalu • 20. juuni 2005 kell 5:50

PM: Tallinn kaotab tarbijakaitse nõudel ID-pileti ostmisel teenustasu

Tarbijakaitse nõudmisel plaanib linnavõim kaotada kuuekroonise teenustasu, mis lisandub ühistranspordi ID-pileti ostmisel sularaha eest.

Postimees kirjutab, et Tallinna abilinnapea Toivo Prommi sõnul kavatseb linn lähiajal saata ID-pileti süsteemi välja töötanud ja sõiduõiguse müüki korraldavale ASile Sertifitseerimiskeskus kirja, milles tehakse ettepanek lõpetada teenustasu võtmine ID-pileti sularahas müügi eest. «Tundub jah, et ei ole päris õige seda teenustasu võtta,» lisas ta.

Kui firma teenustasu tühistamisest keeldub, kavatseb abilinnapea linna ja erafirma vahelise lepingu ette võtta ja leida selleks võimalusi.

Tarbijakaitseameti peadirektor Helle Aruniit saatis mai lõpus linnavalitsusele kirja, milles nõudis teenustasu kaotamist, sest ameti hinnangul on see vastuolus nii tarbijakaitse- kui ka rahaseadusega.

«Tarbijakaitseamet ootab, et lõpetatakse ID-piletite müügil sularaha eest 6kroonise teenustasu võtmine ehk teisisõnu õigusrikkumine. Kui see eeldab lepingute ümbertegemist, tuleb seda teha,» lausus tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja kohusetäitja Kristina Vaksmaa.

Sertifitseerimiskeskuse valdkonna juht Märt Randoja ütles, et nende ja linna vahelise lepinguga on teenustasu võtmine lubatud. Teenustasu võtmine on tema sõnul igati põhjendatud, sest sularahas maksmisel kaasnevad pileti müüjatele suuremad kulud kui internetist või telefonitsi ostes.

Randoja sõnul ei soovi Sertifitseerimiskeskus ise mingil juhul teenustasu kaotamist kinni maksta.

Hetkel kuum